Doç. Dr. Ahmet Uhri’nin Büyük Başarısı

Yayınlanma Tarihi: 28-11-2023

Bölümümüz Emekli Öğretim Üyesi, Prehistorya Anabilim Dalı Başkanı, Doç. Dr. Ahmet Uhri’nin İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Betül Öztürk ile birlikte kaleme aldıkları ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Yayınları arasında basılan EGE OTLARI, Ege ve İzmir’in Yenilebilen Otlarının Kültürü ve Yemeklerinin Tarifleri isimli kitap, Gourmand World Cookbook Awards 2023’de birincilik ödülüne layık görülmüştür.

Ahmet Uhri hocamızın bir önceki çalışması olan, Asuman Albayrak, Ülkü M. Solak ile birlikte yazdıkları, Deneysel Bir Arkeoloji Çalışması Olarak Hitit Mutfağı isimli yayınları da Gourmand World Cookbook Awards’da 2009 yılında, En İyi Mutfak Tarihi Kitabı alanında birincilik ödülünü kazanmıştı.

Değerli Hocamızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.